Parket schuren en lakken

Laat uw parket schuren en lakken door een erkend parketbedrijf 

Kies de Expert

9

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wij komen graag voor een vrijblijvende vloerinspectie

9

GARANTIE OP GELEVERD WERK

Goede garantie voorwaarde na oplevering

Vloer schuren door de Expert

Wanneer mijn parket behandelen met lak?

Parket schuren en lakken in en rond Diemen

Het parket nieuw kopen of het parket schuren en lakken?

Woont u in Diemen en heeft u een oude houten vloer die echt aan vervanging toe is? Dan kunt u ervoor kiezen om online of in een woonwinkel een mooi parket uit te zoeken en die aan te schaffen. Maar tegenwoordig is een probleem met de parketvloer – zoals slijtage of beschadigingen – veel eenvoudiger en voordeliger op te lossen. In Diemen en omstreken kiezen de laatste jaren steeds meer mensen voor renovatie in plaats van de aankoop van een nieuwe vloer. Parket onderhoud dus, door het parket reinigen te laten, deze stofvrij te schuren en vervolgens te bewerken.

Voordelen van parket onderhoud

De meest populaire methode van parket onderhoud in Diemen is momenteel het parket schuren en lakken. Daarover straks meer. Eerst de hoofdargumenten om te kiezen voor herstel van het parket in plaats van het kopen van een nieuwe houten vloer. Renovatie is een slimme keuze, omdat:

• u hierbij het oude hout hergebruikt. Nieuwe houtkap is niet nodig, wat beter is voor milieu en klimaat.
• dit u erg veel tijd en energie scheelt. Het eruit halen van de oude houten vloer is niet nodig, want het oude parket wordt gewoon hergebruikt. Naast het voorkomen van sloopwerk, hoeft u de houtresten evenmin af te voeren. Renovatie scheelt daarnaast veel tijd en energie omdat er geen nieuwe houtvloer gekocht en gelegd hoeft te worden.
• het herstellen van een al bestaande vloer beter betaalbaar is dan het aankopen van een spiksplinternieuw parket.
• er een enorm groot aanbood is qua vloerkleuren en vloertypen. Stel dat u een gekleurde, matte of juist glanzende vloer wenst, dan is dat door middel van renovatie prima te regelen!
De opties om een bestaande vloer weer als nieuw te maken
Naast het parket schuren en lakken zijn er in Diemen, bij het bedrijf Parket Schuren Diemen, nog twee opties om de vloer door schuren en bewerken aan te pakken en op te frissen. Zo kun je ook kiezen voor het Parket Schuren en olien of het Parket Schuren en waxen. Toch is het parket schuren en lakken een van de meest gekozen opties van de klanten van Parket Schuren in Diemen. Waarom? Heel simpel: omdat deze behandelmethode – parket schuren en lakken – een flink aantal voordelen heeft wanneer je dit afzet tegen het parket schuren en waxen, of kiest voor oliën.

Dé Schuur Expert van de regio

De vele voordelen en kleine nadelen van het parket schuren en lakken in Diemen
De belangrijkste reden waarom zoveel particulieren, maar ook bedrijven, voor lakken kiezen, is het feit dat lakken de sterkste afwerking voor houten vloeren is die er bestaat. Na het parket reinigen en schuren wordt er in maar liefst drie lagen lak op de schone houten vloer aangebracht. De eerste ronde bestaat uit een laklaag die als grondlaag fungeert. Vervolgens wordt de vloer eventueel nog stofvrij licht opgeschuurd en volgen er twee afwerklagen. Deze bewerking zorgt voor een zeer krachtige beschermingslaag.
Naast de kwaliteit, is het onderhoud na het parket schuren en lakken echt een fluitje van een cent. Gelakte houtvloeren behoeven nauwelijks onderhoud. Het parket reinigen is zo gebeurd en kost weinig tijd. Met twee per maand een dweil en een goede stofzuiger houdt u dit type parketvloer in een goede conditie. Als derde voordeel staan lakvloeren bekend omdat ze prima vochtwerend werken en vuil afstoten. Een vierde pluspunt is de variatie die mogelijk is qua glans. Zo kunt u opteren voor een zeer matte vloer, maar ook is zijde mat of satijn glanzend een mogelijkheid. En, last-but-not-least: bij Parket Schuren Diemen worden laksoorten van zeer hoge kwaliteit gebruikt, waardoor uw gelakte parketvloer al snel 14 à 15 jaar meegaat.

Minpunten van een gelakte vloer

Natuurlijk heeft het parket schuren en lakken ook enkele nadelen vergeleken met het parket Schuren en olien of waxen. Zo kunnen gelakte parketvloeren niet in kleur opgeleverd worden. Tevens is het op kleine plekken wegwerken van schade en krasjes een lastig verhaal bij parketvloeren.

Parket schuren en olien: pluspunten en minpunten

Vanwege het feit dat lakvloeren niet gekleurd kunnen worden, biedt Parket Schuren in Diemen ook de mogelijkheid om uw parket schuren en olien te laten. Hét grote voordeel van oliën is dat olievloeren in circa vijftig kleuren te bewerken zijn. Geweldig natuurlijk, als u een keer een ander kleurtype houten vloer in uw huis wilt hebben. Verder is oliën een effectieve methode om de vloer vochtbestendig en vuilafstotend te maken. De olie vult namelijk al poriën en gaatjes helemaal op, zodat er geen water of smerigheid meer in de vloer kan trekken. Ten slotte is olie een slimme keuze als u de vloer graag eens lokaal wilt bijwerken. Dat is met een olievloer niet ingewikkeld.
Minpunten zijn er natuurlijk ook. Olievloeren dienen eens in de drie jaar in het onderhoud gezet te worden. En als u van glanzende vloeren houdt, is olie geen slimme keuze.

Parket schuren en waxen: pluspunten en minpunten

Een derde keuze die u kunt maken voor het herstellen van uw versleten houtvloer, is het parket schuren en waxen. Waxen is ideaal als u voor een mooie kleur vloer gaat. Met ruim twintig beschikbare kleuren is wax in dat opzicht multifunctioneel. Houdt u de waxvloer goed bij, dan is dit vloertype niet vatbaar voor intrekkend vocht en vuiligheid.
Nadelen zijn er natuurlijk ook. Een waxvloer is lokaal wel bij te werken, maar dit is lastiger dan bij andere vloersoorten. Dit is vooral het geval als de waxvloer van een kleurtje is voorzien. En verder dient een waxen vloer eens in de vijf jaar gepolijst te worden. Dit is een arbeidsintensieve klus!

De totaalservice van Parket Schuren Diemen

Bij Parket Schuren Diemen bent u verzekerd van een complete totaalservice qua parket onderhoud. Onze service ontzorgt u van het begin tot het eind. Of u nu gaat voor de optie van het parket schuren en lakken, of kiest voor waxen dan wel olien: onze zes ervaren parketteurs weten wat ze doen. Ze zijn volledig gediplomeerd en gebruiken de nieuwste schuurmachines. En, ook dat is fijn, tegen aantrekkelijke tarieven!

Meer weten? Bel ons of vraag een gratis offerte op!

Wilt u meer weten, een gratis offerte ontvangen of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice of vaag online een offerte aan. Wij helpen u graag verder aan een vloer die weer als nieuw oogt en die nog jarenlang tegen een stootje kan!

Jaren Ervaring

Complete projecten

Onze laatste projecten

Parket schuren en oliën | Woning Diemen

Onderhouden door Parket Schuren Diemen

Project
Eengezin Woning Diemen
40 m² Schuren en Oliën

Datum
18 Mei 2018

Over dit project

Bij deze woning gelegen in hartje Diemen hebben we de vloer machinaal 3x geschuurd en voorzien van Royal 2K kleur olie. De olie is in 2 lagen aangebracht zodat deze optimaal bestand is tegen vuil en stof. Ook deze parketvloer is weer als nieuw.

Parket schuren en lakken | Woning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Diemen

Project
Hoekwoning Diemen
56 m² Schuren en Olien

Datum
29 Mei 2018

Over dit project

In deze woning in Diemen hebben we een lamel parket bestaande uit stroken grondig geschuurd 3maal en gepolijst. Vervolgens hebben we de vloer voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Wederom een prachtig resultaat.

Parket schuren en oliën | Woning Diemen

Onderhouden door Parket Schuren Diemen

Project
Appartement Diemen
62 m² Schuren en Oliën

Datum
19 Juni 2018

Over dit project

Voor deze eengezinswoning in Diemen hebben we een massieve visgraatvloer machinaal geschuurd (3x) en gepolijst en vervolgens voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Ook deze vloer hebben wij weer als nieuw mogen opleveren.

Parket schuren en oliën | Tussenwoning Diemen

Onderhouden door Parket Schuren Diemen

Project
Tussenwoning Diemen
32 m² Schuren en Oliën

Datum
6 Juni 2018

Over dit project

Voor deze klant hebben wij een massieve stroken vloer geschuurd en in de 2 componenten olie van Royl 2K gezet. Na het grondige schuren en behandelen is deze vloer weer als nieuw.

Direct een afspraak maken

Wilt u uw vloer op de korte termijn laten behandelen door een ervaren en betrouwbare expert? Neem dan contact met ons op en plan direct een afspraak in voor een vakkundige behandeling van uw houten vloer. Wij komen graag zo snel mogelijk bij u langs om uw parketvloer die broodnodige make-over te geven. Voor u het weet, straalt uw vloer als nooit tevoren en ziet uw interieur er weer geweldig uit. Wilt u meer weten over ons bedrijf, voor u een afspraak maakt voor het behandelen van uw parketvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel nu met

+31 (020) 24 41 838

Contact met ons

Rietzangerweg 92, 1111VN Diemen

+31 (020) 24 41838

info@schuur.expert

Parket schuren doen wij door heel het land. We zijn dan ook actief in vrijwel alle plaatsen binnen nederland. Maak een vrijblijvende afspraak voor een vloerinspectie.

Bel nu