Parket schuren

Parket schuren en oliën

houten vloer schuren en behandelen met olie

Parket schuren en oliën

Een versleten parketvloer in uw woning. Nieuwe vloer kopen?
Dat parketvloeren in Diemen na jarenlang intensief gebruik slijtage gaan vertonen, verkleuren, glad en/of lelijk worden, is helaas een feit. De grote vraag is hoe u het probleem van een versleten houten vloer het beste kunt aanvliegen. Natuurlijk is een nieuwe parketvloer een van de eerste oplossingen die door uw hoofd schiet.

Kies voor renovatie van uw parketvloer!

Maar er zijn ook andere opties. Het parket reinigen en parket onderhoud met een aanvullende behandeling is een optie waarvoor steeds meer huizeneigenaars kiezen om hun parketprobleem aan te pakken. Parket onderhoud, dat u in Diemen kunt laten uitvoeren door Parket Schuren Diemen, is namelijk om verscheidene redenen een hele goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan de volgende argumenten voor parket onderhoud:

 • Het parket schuren en olien of andersoortig parket onderhoud, zoals het parket schuren en waxen of het parket schuren en lakken, is goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe parketvloer. Terwijl het resultaat van een bewerkte houten vloer nagenoeg lijkt op een nieuwe vloer.
 • Wie kiest voor het parket reinigen en behandelen door het parket schuren en olien, waxen of lakken te laten, bespaart ook veel tijd. De oude houten vloer hoeft er immers niet uitgehaald te worden. Ook hoeft het oude hout niet afgevoerd te worden naar de stort. En natuurlijk bespaart u flink wat tijd omdat er geen nieuwe parketvloer uitgezocht, opgehaald en gelegd hoeft te worden.
 • Parket Schuren en olien of het Parket Schuren en lakken is beter voor milieu en klimaat. Het oude hout van uw vloer wordt namelijk hergebruikt. Extra bomenkap wordt zo voorkomen.
 • kiezen voor Parket Schuren Diemen kunt u mooi combineren met het kiezen van een nieuwe kleur voor uw parketvloer. Met nam als u kiest voor de behandelmethode van het parket Schuren en olien, heeft u de keuze uit tientallen kleuren om uw gerenoveerde vloer te bewerken.

Parket Schuren Diemen: de mogelijkheden

Bij de experts van Parket Schuren Diemen zijn er drie standaard opties voor vloeronderhoud. Onze parketteurs begint met uw parket stofvrij schuren en gaat uw parket reinigen op een professionele wijze en met moderne apparatuur. Hierna zijn er drie mogelijkheden om uw parket te renoveren. U kunt kiezen voor het parket schuren en oliën, het parket schuren en lakken of het parket schuren en waxen. Met ruim 25 jaar ervaring in de branche en het gebruik van de nieuwste middelen en apparaten, voeren wij elke behandelingsmethode van uw houten vloer feilloos voor u uit. Maar welke methode kunt u het beste kiezen als u uw houten vloer weer als nieuw wilt restylen? Om u hiermee een eindje op weg te helpen, hebben we hieronder alle voordelen en nadelen per behandelmethode op een rijtje gezet.

Het parket schuren en olien

Tegenwoordig kiezen veel bedrijven en particulieren in Diemen voor het bewerken van hun oude parketvloer door te gaan voor de optie van het parket schuren en olien. Deze aanpak, het parket schuren en olien, is om een aantal redenen relatief interessant:
 • Wie de keuze maakt voor het parket schuren en olien, heeft de keuze uit ongeveer 50 kleuren. Wilt u een keer een iets andere teint op de parketvloer, dan is dat met olievloeren dus heel goed mogelijk.
 • Een geoliede parketvloer is uitstekend bestand tegen vuil en vocht. Dit komt omdat de olie de naden en kieren van de vloer volledig opvult.
 • Wanneer er tussentijds herstel nodig is van een olievloer, is dit prima te doen zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt qua kleur.

Uiteraard heeft uw parket schuren en olien ook minpunten. Zo is een nadeel van het parketschuren en olien dat u een olievloer eens per twee of drie in het onderhoud dient te zetten. Doet u dit niet, dan wordt de geoliede vloer snel minder goed en kwetsbaar. Ten slotte zorgt een parket schuren en olien voor een matte, natuurlijke uitstraling. De olievloer echt glanzend krijgen is helaas niet mogelijk.

Parket schuren en olien

Het parket schuren en lakken

 • Het parket laten schuren en daarna lakken biedt een van de beste renovaties die met houten vloeren mogelijk is. De lak wordt namelijk in drie lagen aangebracht: als basislaag, waarna twee afwerklagen volgen.
 • Lakvloeren die met professionele lak zijn bewerkt, gaan wel 12 tot 15 jaar mee. Een lakvloer is dan ook een duurzame keuze!
 • Het onderhoud van lakvloeren is erg eenvoudig. Dweilen en de vloer stofzuigen, eens of tweemaal per maand, is voldoende om het vloeroppervlakte ineen goede staat te houden.
 • De levensduur van een gelakte vloer kunt u met enkele jaren verlengen door de vloer eens in de drie à vier jaar te polishen. De vloer gaat dan namelijk enkele jaren langer mee.

Helaas hebben vloeren die gelakt zijn ook enkele minpunten. Zo blijven krasjes en scheurtjes in lakvloeren te zien en zijn deze moeilijk te hertellen. Verder kan een vloer die gelakt is niet gekleurd worden.

Het parket schuren en waxen

Een gewaxte vloer biedt consumenten en bedrijven de volgende pre’s:

 • Een waxvloer kunt u plaatselijk repareren en kleine schades herstellen, al is dit wat lastiger dan bij een olievloer.
 • Wie zijn waxvloer goed bijhoudt, creëert een vloer die goed beschermt tegen vocht.
 • Houdt u van vloeren met een kleurtje? Geen probleem, want een waxvloer is beschikbaar in ruim 20 kleuren .

Een waxvloer heeft helaas ook enkele minpunten. Zo moet deze vloer eigenlijk eens per twee jaar in onderhoudswas gezet worden, maar veel mensen vergeten dit. Verder is het bij slijtage van wax lastig om die specifieke plekken goed te herstellen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Wilt u ook uw parket laten schuren en behandelen door een van onze zes professioneel parketteurs? Neem dan nu telefonisch contact op met Parket Schuren in Diemen. Wij zijn uw ideale partner als het aankomt op vloerrenovatie van parket en houten vloeren schuren. Natuurlijk kunt u altijd een gratis offerte aanvragen. Of onze klantenservice bellen als u vragen heeft. Alvast tot sprekens of ziens!

Praat met onze adviseur

Contact met

Robert van Leeven

085 3031 576

Robert is onze adviseur van de regio Amstelveen. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Robert.

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze olie behandeling inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen